Pitaj Kristinu

Dobro došli!

Ja sam Kristina Ukalović, edukatorica i voditeljica REVIDERM akademije. Sa zadovoljstvom ću Vam odgovoriti na sva pitanja vezana uz dermokozmetiku, tretmane za lice i tijelo, edukaciju i na sva općenita pitanja o koži.

Česta pitanja

Što je Reviderm?

Reviderm je njemačka tvrtka koja postoji od 1986. godine, a na hrvatskom tržištu je prisutna 10 godina.

Njezina primarna djelatnost je proizvodnja dermokozmetike, kozmetike s visokim udjelom aktivnih sastojaka. Nakon nekog vremena rada s kozmetikom uvode u svoju ponudu aparate za mikrodermoabraziju koji zamjenjuju klasično čišćenje lica te koji su do danas tri puta mijenjali dizajn. Kao logičan slijed uz prodaju aparata i preparata ide i edukacija. Reviderm je učinio korak dalje i pokrenuo školovanje kozmetičara u Reviderm Akademiji kroz četiri nivoa, od Basica do Specijalista.

Revidermovi preparati spadaju u skupinu dermokozmetike. Što to znači?

To znači da je u svim preparatima visok udio aktivnih sastojaka, da su preparati koncentrirani.

Što je mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija je nježan, neagresivan piling uz pomoć kristala alluminijevog oksida. Ovo je tretman koji na jednostavan i bezbolan način uklanja rožnati sloj s površine kože te omogućuje migraciju novih, živih stanica kože na površinu.

Ovaj tretman preteča je svih ostalih tretmana u salonu te zamjena za klasično čišćenje lica.

Indikacije za tretman mikrodermoabrazijom su: akne, ožiljci od akni i od operativnih zahvata, mrlje, strije i bore te klasično čišćenje lica.

Koliko je tretmana mikrodermoabrazije potrebno i kako često se tretmani izvode?

Tretmanima mikrodermoabrazije prethode konzultacije i analiza kože kako bi se sa sigurnošću znalo kako pristupiti koži klijenta. Uglavnom se tretmani grupiraju u pakete po 5 tretmana, a izvode se u razmaku od tjedan dana.

Kolika je učinkovitost tretmana?

Učinak tretmana vidljiv je odmah nakon tretmana iako je najbolje vidljiv rezultat kroz 2 – 3 dana. Ako je riječ o nekom problemu koji želimo riješiti tada će se napredak vidjeti iz tretmana u tretman, a za još brže i bolje efekte preporučuje se korištenje preparata za kućnu njegu kako bi se kontroliranom njegom nastavilo i za vrijeme kada nismo na tretmanu.

Da li postoje slučajevi kada ne bi smjeli raditi ovu vrstu tretmana?

Tretmani mikrodermoabrazije mogu se raditi na svim tipovima kože pa čak i na najosjetljivijoj budući će samo kvaliteta takve kože nakon mikrodermoabrazije biti bolja.

Slučajevi koje ne smijemo tretirati:

Atopiiski ekcemi(Neurodermitis)
Psoriasis vulgaris
Upala kože
Sunčane opekline
Pri uzimanju Isotretinoin npr. Roaccutane
Sklonost ožiljcima
Rosacea

Rak kože, naročito “crni” rak kože (lentigo maligna melano) ili ako se sumnja na njega

Koliko se nakon mikrodermoabrazije ne smijemo izlagati Suncu?

Nakon tretmana trebalo bi najmanje tri dana izbjegavati direktan boravak na suncu i odlazak u solarij. Operater koji izvodi tretman uvijek na kraju tretman završava nanoseći preparat sa zaštitnim faktorom, a dobro je koristiti zaštitni faktor i nakon tretmana.

Mikrodermoabraziju na taj način možemo raditi i u ljetnim mjesecima, ali je tada nećemo kombinirati s kiselinama.

Što je Reviderm Akademija i kome je namijenjena?

Reviderm Akademija je sustav školovanja koji je osmislila tvrtka Reviderm za sve korisnike svojih preparata i aparata. Ona obuhvaća teorijski dio predavanja te praktični dio, izvođenje tretmana.

Detaljno se upoznaju preparati linija Reviderm i Cellucur ,a sustav školovanja podijeljen u četiri etape: Basic, Expert I,Expert II i Specijalist.

Za završene stupnjeve edukacije izdaju se certifikati, a za Specijaliste Reviderm Akademije postoje posebne pogodnosti: trajni popust kod kupnje preparata ili aparata i marketinška potpora.

Što je Analizator kože?

Zastupnik Reviderma za Hrvatsku, Kris Derma d.o.o. Revidermove preparate uvrstila je u prvi hrvatski analizator kože, Kris Derma Analiza, koji ima ugrađeni softver te mogućnost isprinta rezultata mjerenja. Uz pomoć analize kože, pregledavanja sebuma uz pomoć mikrokamere, mjerenja vlažnosti još profesionalnije možemo pristupiti rješavanju postojećih problema.

Što je Premium line – 4D koncept?

Nova linija u ponudi Revidermovih proizvoda, namijenjena najzahtjevnijim korisnicima. Ova Premium linija u sebi sadrži elemente za eliminaciju šećera u krvi te na taj način štiti od starenja i propadanja collagena. Samo osam proizvoda sastavni su dio linije koja će svakog korisnika ostaviti bez daha, od elegancije dizajna do nevjerojatnih učinaka. Najposebnije u liniji je svakako i mogućnost izrade individualnog seruma za svakog klijenta prema potrebama njegove kože.