koža sa strijama

Strije su vidljive linije, brazde na površini kože, obično drugačije boje od ostatka kože.

Strije su vidljive linije, brazde na površini kože, obično drugačije boje od ostatka kože. Najčešće je riječ o crtama koje djeluju kao da je koža na tim mjestima zaglađena, pa često izgleda kao da se su sjajnije od ostatka kože. Riječ je, zapravo o oštećenju vezivnog tkiva kože, koje nastaje uslijed prebrzog rastezanja kože, primjerice kod nakupljanja viška kilograma, ili trudnoće, s tim da nakon mršavljenja, odnosno poroda, često ostaju vidljive.

Želiš saznati kako ispravno njegovati svoju kožu?

Kontaktirajte najbližeg Reviderm specijalista

Kako i zašto nastaju strije?

Kako i zašto nastaju strije

Strije nastaju kad se vezivno tkivo ne može prilagoditi brzom rastezanju kože, te dolazi do njegovog oštećenja. Nastaju na mjestima koja su najčešće podložna rastezanju (stražnjica, ramena, nadlaktice, trbuh, grudi i bedra). Češće se javljaju kod ženske populacije, a zbog ubrzanog razvoja i rasta sve su češće i kod djece u pubertetu. Pretpostavlja se, tako, da između 60 i 70% devojčica i 40 do 50% dječaka već u pubertetu ima strije.

Kako izgleda koža sa strijama?

Kako izgleda koža sa strijama?

Strije se uglavnom javljaju na površini kože, iako se mogu javiti i kao potkožna promjena. U početku strije imaju crveno-ljubičastu boju i vodoravno se pojavljuju na koži, a s vremenom postaju bijele.

Veličina i širina strija nije uvijek ista i može varirati, od malih promjena na koži, do onih koje mogu biti dugačke i do 20 centimetara.

Što treba imati na umu kod njege kože sa strijama?

Kad se strije jednom pojave, nije ih moguće u potpunosti ukloniti, no, ako nisu prevelike, mogu se smanjiti tako da postanu manje neprimjetne, pa čak i neprimjetne. S liječenjem treba započeti što prije, jer kad strije „pobijele“ uslijed gubitka pigmenta u koži, teško se mogu dovesti na neprimjetnu razinu.

Protiv strija pomaže samo sinergija više metoda

Svi tretmani za strije obavezno se rade uz sinergiju nekoliko metoda, jer jedino snažnim djelovanjem na tkivo na različitim dubinama možemo potaknuti stvaranje novog kolagena i nove kože, koja onda vidljivo smanjuje strije. Liječenje strija treba započeti mikrodermoabrazijom, tako da se svaka strija dobro pobrusi i ‘ošteti’ do kapilarnog crvenila. Potom u istom tretmanu slijedi mikro needling, u kombinaciji s kiselinama ili mezoterapijom, koje će potaknuti dodatnu nivelaciju strija. Uz sinergiju spomenutih tretmana, iskustvo pokazuje da je nakon dva tjedna oporavka tkiva dobro kombinirati terapiju radiofrekvencijom, koja će potaknuti dodatnu obnovu kolagena te zatezanje kože.

Izdvajamo od Reviderma za kožu sa strijama

U kućnoj njezi dobro je koristiti Revidermovovu stretch mark cream, koja pridonosi jačanju vezivnog tkiva. Aktivni sastojci te kreme su ekstrakti algi, guarana i poljska preslica, koji u kombinaciji jačaju kolagenska vlakna i poboljšavaju elastičnost kože.

Kremu je dobro kombinirati s peelingom za tijelo, kako bi se potaknulo njeno još jače i brže djelovanje.

Prijavite se na Newsletter!

posebne pogodnosti te besplatni savjeti iz Reviderm svijeta na dohvat ruke!

Pitaj Kristinu

Telefon: + 385 99 239 9811
Email: info@REVIDERM.hr
Kris Derma d.o.o.
Nova Cesta 76, 10000 Zagreb
OIB: 77449587188