Suha koža

Dok na površini izgledaju slično, razlike između suhe i dehidrirane kože nalaze se ispod površine i dolaze iznutra.

Suha i dehidrirana koža na prvi pogled izgledaju vrlo slično: koži često nedostaje sjaj i postoji sklonost perutanju, pa se na površini kože mogu pojaviti bijele ljuskice koje otpadaju. To su prvi, vanjski znakovi, karakteristični za oba problema. No, dok na površini izgledaju slično, razlike između suhe i dehidrirane kože nalaze se ispod površine i dolaze iznutra.

Suhi tip kože jedan je od klasičnih, standardnih tipova, dok je dehidrirana koža rezultat vanjskih i unutarnjih utjecaja i neuravnotežene prehrane. Zbog toga je vrlo važno obaviti stručnu analizu kože, kako bi se što preciznije odredio problem te izabrala primjerena njega, jer ova dva tipa kože treba tretirati različito. S potpunim povjerenjem obratite se stručnjacima koji u svakodnevnom radu koriste Reviderm dermokozmetiku, koja ima i medicinsko djelovanje.

Želiš saznati kako ispravno njegovati svoju kožu?

Kontaktirajte Reviderm specijalista!

Koji su najčešći uzroci suhe i dehidrirane kože?

Koji su uzroci suhe kože?

Suha koža proizvodi manje prirodnih ulja zbog čega joj uvijek nedostaje sjaja i sklona je perutanju. Osim što izgleda manje sjajno, suha koža je zbog nedovoljnih količina ulja sklona pojavi tankih linija, odnosno bržem starenju i iritaciji koja može uzrokovati crvenilo. I suha i dehidrirana koža prvenstveno se javljaju na licu, no može zahvatiti i vlasište i dekolte. Naime, koža dekoltea je prirodno tanka, suha i manje elastična od kože na ostatku tijela, pa uslijed loše njege može postati osjetljiva.

Za razliku od suhe kože, dehidriranoj koži nedostaje hidratacije, iako još uvijek proizvodi dovoljne količine prirodnih ulja, pa ne mora nužno biti i suha, pokazuju iskustva stručnjaka koji koriste Reviderm dermokozmetiku. Tako i mješovita ili masna koža zbog vanjskih utjecaja, ili konzumiranja nedovoljnih količina vode, mogu patiti od dehidracije. Također, ako koristite preagresivne proizvode za čišćenje, koža će dehidrirati i osjećat će se pomanjkanje vlage, što ponekad može pratiti perutanje. Iako neki dijelovi kože mogu biti sjajni i masni, ostatak kože izgleda matirano, te zapravo podsjeća na suhu kožu.

Koji su najčešći simptomi suhe i dehidrirane kože?

Koji su simptomi suhe kože?

Koža je suha, nerijetko i hrapava na dodir, osjetljiva je na podražaje i često je sklona perutanju.

Često mogu biti vidljive tanke bore, a uslijed vanjskih podržaja – primjerice za vjetrovitog vremena – nerijetko se može pojaviti crvenilo na koži, kao reakcija.

Dehidrirana koža na nekim dijelovima može ostati sjajna i masna, dok ostatak izgleda matirano i može biti sklon perutanju. I u ovom slučaju je moguće da se javi crvenilo uslijed podražaja. 

Što treba imati na umu kod izbora linije za njegu suhe i dehidrirane kože?

Suhoj koži često nedostaje vlaga u potkožnom dijelu, pa je vrlo važno ‘dovesti’ vlagu u potkožje, ali i zadržati je tamo, što je moguće samo s proizvodima koji u sebi sadrže DMS (Derma Membrane System) koji se temelji na prirodnoj strukturi kože.

Ovaj sustav pridonijet će balansiranju kože i onemogućiti gubitak vlage, te isparavanje proizvoda s kože.

Da biste pravilno tretirali dehidriranu kožu, treba birati proizvode za čišćenje koji balansiraju pH kože i ne sadrže sulfate.

Što treba imati na umu kod korištenja Reviderm linije
za suhu i dehidriranu kožu?

Ponekad može biti potrebna prilagodba na Reviderm proizvode za suhu kožu, jer klijent kod njihove primjene na početku može osjećati lagano zatezanje na koži.

To ne znači da vam Reviderm proizvodi ne odgovaraju, već da koži treba vremena za prilagodbu na novu vrstu njege.

Osjećaj zatezanja može trajati najdulje do 2 tjedna, nakon čega će se koža potpuno prilagoditi i optimalno iskoristiti sve važne nutrijente Reviderm dermokozmetike.

Izdvajamo iz Reviderm linije za njegu suhe i dehidrirane kože

Za suhu kožu

Za čišćenje i tonificiranje suhe kože koristite Reviderm Cleansing Milk i Reviderm Thermal Tonic, koji će vratiti vlagu duboko u potkožje. Dobro je istodobno obaviti i nekoliko ultrazvučnih tretmana, koji će potaknuti dubinsku hidrataciju kože.

Kasnije u njegu uvrstite Hyaluron Hydro balance ampule, odnosno ako postoji perutanje, tada je bolji odabir Revidermov Sicca calcium serum.

Kod zrele kože s ovom problematikom koristite Reviderm Barrier Q10 Day, s dodatkom O2 Hydro fluida i Barrier Repair Night proizvode.

Za dehidriranu kožu

Birajte proizvode koji će smanjiti pore, ali istovremeno neće dodatno isušivati kožu. Odličan izbor za čišćenje kože je Reviderm Cleansing Milk, mlijeko koje vrlo nježno skida sve nečistoće. Mlijeko sadrži ekstrakt breskve, pa je vrlo ugodnog mirisa, a bisabolol i panthenol pridonose smirivanju kože i čuvaju je od iritacija. Takvu očišćenu kožu potom treba remineralizirati i balansirati Reviderm Thermal Tonicom.

U devnoj njezi dobar izbor su proizvodi na bazi hyalurona i kisika, tako da će Reviderm O2 Hydro fluid biti odličan izbor, jednako kao i Reviderm ECM repair cream proizvod za dnevnu i noćnu njegu s obnovom matriksa kože.

Revidermov savjet više za suhu i dehidriranu kožu

I suha i dehoidrirana koža ‘vole’ mehaničke pilinge, a ne reagiraju dobro na kemijske pilinge. Zbog toga se posebno preporuča Mikrodermoabrazija, kojom ćemo skinuti odumrle stanice kože s površine i omogućiti bolje prodiranje preparata u kožu. Nakon mikrodermoabrazije, najbolji izbor je ultrazvuk, kojim se koži može vratiti vlaga i smanjiti crvenilo, te povećati protok kroz limfu, opet zato da bi koža bolje upila proizvode za njegu koje nanosimo. Ujedno, tim tretmanima smanjuje se mogućnost perutanja, te stvaranje milijuma (bijelih tvrdih točkica) na području podočnjaka, što je najčešći znak dehidracije potkožja.

Prijavite se na Newsletter!

posebne pogodnosti te besplatni savjeti iz Reviderm svijeta na dohvat ruke!

Pitaj Kristinu

Telefon: + 385 01 889 37 83
Email: info@REVIDERM.hr
Kris Derma d.o.o.
Horvatovac 32a, 10000 Zagreb
OIB: 77449587188