Hiperpigmentacija, tamne mrlje, pjege i neujednačen ten
samo su neki od problema s kojima se susrećemo već u proljetnim mjesecima.

Iako sunce nosi pozitivne efekte za naše tijelo, moramo biti svjesni i negativnih učinaka sunca po našu kožu – posebice kožu lica, vrata, dekoltea i ruku – dijelove tijela koji su suncu najviše i izloženi. Jedna od posljedica izlaganja suncu i uzrok nezadovoljstva zbog izgleda kože, svakako je hiperpigmentacija. S njom se bore mnoge žene, posebice one s osjetljivijom kožom.

• ŠTO JE HIPERPIGMENTACIJA?

Hiperpigmentacija je pojam koji opisuje pojavu neujednačenosti tena kože, a očituje se kao tamne mrlje na površini epidermisa,

objašnjava Kristina Ukalović, REVIDERM edukatorica i voditeljica REVIDERM Akademije.

Osim izlaganja suncu, uzročnici hiperpigmentacije mogu biti i trudnoća, uzimanje lijekova, stres, različiti hormoni i starenje. Dakle, hiperpigmentacija se pojavljuje u raznim slučajevima i potaknuta je raznim uzročnicima.

Rješenje za minimiziranje i potpuno uklanjanje hiperpigmentacije. Kako bismo ju mogli otkloniti, potrebno je razumjeti kako ona nastaje: U potkožju postoje melanociti koji stvaraju melanin. Melanin se stvara kada melanociti dobiju nalog od okidača – okidači mogu biti, kao što smo naveli, izlaganje suncu, trudnoća, uzimanje lijekova, stres, različiti hormoni, starenje i drugi.

Nama je bitno spriječiti nastanak novih hiperpigmentacija, zaustaviti proces raznošenja nastalih hiperpigmentacija i spriječiti da okidači uopće prenose nalog da se melanin proizvodi, objašnjava Kristina.

Zato smo razvili cjelovit pristup rješavanju hiperpigmentacija – REMOVE – STOP – PROTECT.

REMOVE

Uklanjanje već nastale hiperpigmentacije uz pomoć tehnologija mikrodermoabrazije, microneedlinga i kiselina – kombinacija ove tri metode u intenzivnom tretmanu.

STOP

Aplikacija dermokozmetički aktivnog sastojka –SpotEx koncentrata. U kombinaciji s mehaničkim metodama, daje vidljive rezultate – izbjeljuje, uklanja i onemogućuje daljnje stvaranje hiperpigmentacije, zbog sastojaka koji na sebe inhibiraju melanin. Time se hiperpigmentacije povuku na njega i resorbiraju dalje u tkivo.

PROTECT

Korištenje zaštinih faktora, obavezno za korisnike koji su odradili tretman. Ovisno o tipu kože, preporučite klijenticama zaštitne faktore 20, 30 i 50.

REVIDERM je poseban na tržištu u svojoj sinergiji spajanja metoda uklanjanja hiperpigmentacija na način da koristimo tehnologiju i dermokozmetiku. Samo tako možemo dobiti vidljive rezultate.

Previous slide
Next slide

Pronađite svoj najbliži REVIDERM centar.