Što je microbiom kože?

Koža je naš najveći organ, a na njoj živi više od jednog bilijuna bakterija koje svojim metaboličkim procesima doprinose raznolikim stanjima u kojima se naša koža može naći.Posljednjih godina najsuvremenija tehnologija genetske analize otkrila je složenu, ali krhku bioraznolikost mikroorganizama koji koloniziraju našu kožu. Na našoj koži tvore koristan ekosustav – mikrobiom kože u kojem koegzistira više od 1000 različitih vrsta bakterija.

Logika je zapravo prilično jednostavna. Kao što naš probavni sustav ima svoju bakteriološku mikrofloru o čijoj ravnoteži ovise mnogi faktori koji doprinose našem trenutnom zdravstvenom stanju, tako i naša koža ima svoj bakteriološki ekosistem, a o njegovoj raznolikosti ovise zdravlje i ljepota naše kože.

Laički rečeno, radi se o pametnom, zaštitnom štitu čija je glavna funkcija služiti kao sučelje kože lica s vanjskim svijetom. Kad je zdrav i funkcionira svojim optimalnim kapacitetom, djeluje kao biodinamička membrana, filtrirajući što smije ući u kožu, a što treba ostati vani. Zdrava barijera zadržava vlagu i sprječava nadražujuće tvari i potencijalne patogene, drugim riječima, zdrava barijera štiti i od upale i od infekcije.

Back to balance – Pro microbiome serumi vašu kožu vraćaju u ravnotežu

Za razliku od drugih proizvoda za njegu kože koji ciljaju na mikrobiome kože, REVIDERM Promicrobiome serumi ne koriste samo jedan, već tri pristupa koji najviše obećavaju: probiotici, prebiotici i komunikacijski hakeri (aktivni sastojci koji blokiraju komunikacijske signale patogenih mikroorganizama, sprječavajući tako stvaranje štetnih biofilmova). 

REVIDERM laboratorij stvorio je proizvode dostupne u tri formulacije, specifične za indikacije koncentrirane prema potrebi.

Pro microbiome Dry Skin

Ovaj serum pomaže uravnotežiti suhu kožu, održava ravnotežu vlage i obnavlja ravnotežu microbioma. Posebno je prilagođen potrebama suhe kože:

- obnavlja bakterijsku raznolikost kože
- potiče proizvodnju ceramida za smanjenje gubitka vode
- pomaže održati svjež, mladenački ten
- sprječava prerano starenje kože

Pro microbiome Oily Skin

Serum koji skida težinu sjajne i masne kože i upale koje ona uzrokuje. Posebno je prilagođen potrebama masne kože:

- obnavlja bakterijsku raznolikost kože
- pomaže u održavanju mekog i ujednačenog izgleda kože
- štiti kožu od štetnih nečistoća
- održava kožu čistom, a ten ujednačenim

Pro microbiome Aged Skin

Pomaže uravnotežiti zrelu kožu i usporiti prerano starenje obnavljajući mikrobiom. Posebno je prilagođen potrebama starenja kože:

- obnavlja bakterijsku raznolikost kože
- poticanje antioksidativne zaštite stanica
- pridonosi da vaša koža bude zdrava i elastična
- rezultat je osjećaj glatke i podatne koža

Bakterije u ravnoteži garancija su zdrave kože

Iako su ovi serumi relativna novost na tržištu, treba napomenuti kako je mehanizam zapravo isti onaj kao i kod probiotika i probavne flore. Kada uzimamo antibiotike ili kada želudac opteretimo nezdravom hranom i kada dobre bakterije u našem želuci više i nisu tako dobre, u ljekarni kupujemo probiotike i provodimo kuru. Obzirom na vrijeme u kojem živimo, nezdravu prehranu, zagađen zrak i opasno sunce, naša koža i njezina bakterijska mikroflora kontinuirano su izložene lošim utjecajima zbog kojih u njoj često prevladaju patogene bakterije koje su uzročnik kožnih upala, ekcema, eritema, akni i nedostatka vlage.

Pro microbiome serumi nježan su dodatak vašoj dnevnoj rutini. Sjajno se mogu nadopuniti s vašom dnevnom SPF zaštitom (npr. REVIDERM Solar Skin Shield SPF 30), a dovoljno je jednu pipetu seruma pomiješati s dnevnom i noćnom kremom i kroz par tjedana promjene na vašoj koži biti će vidljive, a vaša koža zahvalna.

Do 30.06.2023. godine Pro microbiom serumu čine i dio našeg sveobuhvatnog friendlySUN tretmana koji je po posebnoj promotivnoj cijeni dostupan u odabranim REVIDERM centrima.

Bitno je naglasiti kako se Pro microbiome serumi ne smiju kombinirati s AHA kiselinama jer one poništavaju njihovu učinkovitost.

Related Posts