Sunce je divno, ali je jedan od najvećih neprijatelja naše kože!

U vodi i u hladu NISMO sigurni

Ma koliko ne htjeli u to vjerovati, sunce će naplatiti našoj koži svako izlaganje koje traje dulje od 15 minuta. Iako potiče stvaranje vitamina D koji je odličan za kožu, sunce i razgrađuje kolagen, uništava elastin i uzrok je 90 % slučajeva starenja kože. Može izazvati i alergijske reakcije, kod mlađih i Mallorca-akne, a najčešće uzrokuje hiperpigmentacije i melasme. Kod osoba svjetlije puti tipa kože I i II, već nakon 10-15 minuta moguća su vidljiva oštećenja u obliku crvenila, opeklina, guljenja i hiperpigmentacije.

Kakva zaštita nam treba?

Sada kada smo se uvjerili da potreba za zaštitom od sunca nije hir, naglasit ćemo da birate proizvode koji sadrže zaštitu od UVA, UVB-a i IR-a te kolagensku zaštitu za zreliju kožu i kožu sklonu dehidraciji i isušivanju. Naime, čak trećinu ukupnog zračenja sunca čine infracrvene (IR) zrake koje dovode do oksidativnog stresa koji ubrzava starenje kože. Slično djeluje i UVA, dok UVB-zračenje izaziva odmah vidljive opekline i crvenilo. Odličan izbor bit će SPF 20 do 30, a ne zaboravite ni usne koje će vam biti zahvalne ako na njih nanesete SPF 15. 

 

Što ako vas sunce prevari?

Ako vas sunce i nakon ovoga članka uspije prevariti, zaboravite na jogurt. Ako želite da crvenilo nestane doslovno do jutra, uputite SOS poziv Revidermovom proizvodu after solar repair koji će koži brzinski vratiti vlagu i hladiti ju zahvaljujući savršenoj formuli u obliku fluida. Riječ je o idealnom ljetnom suputniku kojeg biste uvijek trebali imati pri ruci, a ne samo u hitnim slučajevima.

Check-lista

Kako do hitnih intervencija ne bi ni došlo, napravite check-listu onoga što možete učiniti kako biste se maksimalno zaštitili. Podsjećamo vas na dovoljnu količinu vode, na izbjegavanje sunca od 11 do 16 sati te na pokrivala za glavu koja će dodatno zaštititi lice i tijelo. Sve što vam još treba je odgovarajući SPF s Revidermovim potpisom i bezbrižno ljeto pod suncem može početi!

Kod odabira zaštitne kreme za sunčanje vodite računa da ima UVA, UVB ali i IR zaštitu te birajte proizvod koji odgovara vašem tipu i stanju kože.
Kristina Ukalović
Reviderm edukator

Kristina preporučuje:

Idealan izbor za masnu i problematičnu kožu

Daily sun screen SPF 20 Ako je vaša koža mladenačka i problematična ili masna i to vas čini skeptičnima u korištenju proizvoda sa SPF-om, onda je ovaj proizvod za vas. Zaštita od 95 % neće začepiti pore i omogućit će koži da neometano diše. Može se koristiti kao dodatak svakodnevnoj njezi, a slobodno ga možete koristiti i kao dnevnu kremu.

Za suhu, zrelu i osjetljivu kožu

Solar skin shield SPF 30
Zaštita od UVA, UVB-a i IR-a, upotpunjena kolagenskom zaštitom, čini ovu kremu posebnom i to za zrelu, suhu, osjetljivu kožu i kožu koja lako gubi elastičnost. U ljetnim mjesecima savršeno zamjenjuje dnevnu kremu, idealna je podloga za make up, ne ostavlja bijele tragove i osigurava 97 % vodootporne zaštite.

Visoka zaštita za tijelo

Invisible sun oil spray SPF 50 Ako želite nanošenje zaštitnog faktora koje se upija sada i odmah, možete prestati tražiti. Naime, ovaj proizvod ima dvofaznu formulu s česticama ulja i alkohola koji će brzo osušiti sprej na koži kako ne bi ostavljao masni trag. Upijanje će, naravno, biti trenutno.

Što ukoliko pretjerate s izlaganjem suncu?

After solar repair
Osvježavajuća emulzija nakon sunčanja s kompleksom obnavljanja. Ektoin aktivira prirodne procese oporavka i štiti od starenja kože uzrokovanog sunčanjem. Hijaluronska kiselina rashlađuje i opušta kožu nakon sunčanja.

Jeste li znali?

U Revidermu postoje setovi s gotovim savršenim kombinacijama za vas? Moisture maximizer set sadrži solar skin shield SPF 30 koji štiti kožu i inovativni beach serum koji ju savršeno hidratizira kako bi se obranila od sunca, a razina vlage optimizirala. Obratite pažnju i na Sun & after sun care set koji kombinira solar skin shield SPF 30 i after solar repair. Oba seta štitit će i hidratizirati kožu, a sunce neće imati šanse da vas iznenadi.